ÚLTIMA HORA!!

DEMÀ DILLUNS ASSEMBLEA A LES 12.30 A GESTIÓ ACADÈMICA !!

ES PARLARÀ SOBRE LA PROPOSTA DE "NO TANCAMENT D'ACTES" ANIMEU-VOS I AIXÍ ENS PODREM INFORMAR DE TOT AMB DETALLS!

viernes, 25 de mayo de 2012

Eleccions a rector: Segona volta (31 maig)

Després de la primera volta de les eleccions, no ha quedat cap candidat amb majoria absoluta dels vots ponderats i els dos que han quedat amb la opció a accedir a rector han sigut: Ferran Sancho i Pere Solà. Els resultats han sigut de 36% per Ferran Sancho i 29.77% per Pere Solà
Analitzant més en profunditat, observem que la quantitat de vots vàlids que ha obtingut Pere Solà ha sigut clarament superior a la de Ferran. 3.200 vots vàlids en total per en Pere, enfront a 1.832 vots d'en Ferran. Però amb la ponderació això es tradueix en 2.088,05 vots ponderats per Pere Solà i 2.530,69 vots ponderats d'en Ferran.
El coeficient de ponderació és el quocient entre el % assignat a cadascun dels sectors (A, B, C i D) i el total de vots vàlids obtinguts en els sectors. El total de vots ponderats per a cada candidat, s'obté de la suma de la multiplicació dels coeficients de ponderació de cada sector, pels vots obtinguts de la candidatura de cadascun d'ells.
O el que vol dir tot això, és que com ja ens tenen acostumats, no tots els vots valen iguals....

Petit resum dels Candidats a rector:

Ferran Sancho
Catedràtic de Fonaments de l'Anàlisi Econòmica

En recerca s’ha especialitzat en política impositiva i política fiscal mediambiental, en el desenvolupament de models computacionals i en l’anàlisi interindustrial.
Ha estat Vice-degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials (1983-85), Coordinador de Doctorat (1994-96), Vicerector d’Investigació (1998-99), Vicerector de Professorat (1999-2002), Director de Departament (2004-10), i membre de la Comissió de Reclamacions de la UAB (2005-2010), entre d’altres comissions de la UAB.

Candidatura:
"La situació econòmica i política que travessem ens reclama anar més enllà: fer un altre esforç col·lectiu per no malmetre tot allò que hem aconseguit i encarar el futur immediat"
"És inel·ludible preservar el prestigi de la nostra oferta docent, el nivell de la recerca i el paper que tenim com a instrument de desenvolupament del nostre país i de cohesió social en el nostre entorn."
"davant dels reptes plantejats, hem constituït un equip ajustat en relació amb el moment econòmic però suficient per respondre als reptes actuals de la UAB, que haurà de fer front a un dèficit econòmic molt important. El nostre equip tirarà endavant un programa de mesures orientades a un estalvi a mig i llarg termini sense minvar la qualitat de les tasques que té encomanades la universitat en docència, recerca i transferència, ni les condicions laborals del nostre personal docent i investigador i el nostre personal d'administració i serveis. Amb propostes concretes i realistes, defensarem la nostra universitat amb eficiència i equitat."

Candidatura completa de Ferran Sancho
http://www.uab.cat/candidats/candidat_Sancho/presentacio.htm

 
 Pere Solà
Catedràtic de Teoria i d'Història de l'Educació

Sempre va estudiar en centres públics: ensenyament de pàrvuls i elemental a l'Escola Joan Bruguera de Girona i el batxillerat a l'Institut de Girona.
S'ha dedicat a la docència i recerca en el marc universitari des de 1975 (Col•legi Universitari de Girona de la Universitat Autònoma de Barcelona, Escola de Mestres d'Osona —embrió de la Universitat de Vic, Universitat Autònoma de Barcelona). Ha impartit cursos de primer, segon i tercer cicle universitaris. En particular ha participat regularment en els cursos de doctorat del Departament de Pedagogia Sistemàtica i Social de la UAB
Entre el 1982 i 1996 actuà com a secretari de la Societat d'Història de l'Educació dels Països de Llengua Catalana, i entre el 1992 i 1995 fou designat membre del Comitè Internacional de la ISCHE.  
Des del 1987 fins a l'actualitat ha col•laborat com a director literari en el projecte de la sèrie editorial Textos Pedagògics sobre clàssics de la pedagogia catalana i universal.
Creu que la Universitat (com a organització més important de producció de ciència i cultura de les nostres societats) s'ha de comprometre decisivament en el canvi de mentalitats i estructures per un món més just que no destrueixi els seus recursos. Precisament perquè creu que la Universitat ha de produir ciència i cultura al servei de les persones, va presentar objeccions a la implantació precipitada de les directrius de l'anomenat Pla de Bolonya per raons de fons i de procediment.

 Candidatura:
"La universitat pública de demà no serà la que hem conegut. Cal conservar totes les coses bones del passat, però cal fer foc nou dels vicis que l'han enlletgida, com ara el corporativisme, el clientelisme o la supeditació a interessos polítics i econòmics. La idea que qui paga mana, a la universitat no val."
"volem Capgirar la situació dels darrers anys en què el nucli públic de la nostra universitat s'ha posat al servei d'interessos privats: fundacions, empreses derivades, cursos i mestratges privats que, amb l'excusa de l'excel•lència i l'eficiència, tenen la seva raó de ser en la maximització del lucre privat enfront del servei públic. En una situació extrema com l'actual cal un compromís ètic de tothom per tal de revertir el flux de recursos: aquests han d'anar de l'esfera privada de la Universitat cap al seu nucli públic i no pas al contrari."

Candidatura completa de Pere Solà
http://www.uab.cat/candidats/candidat_Sola/curriculum.htm


La segona volta de les eleccions son el proper dijous 31 de maig. Necessiteu el carnet d'estudiant o el DNI i les taules estàn just davant de gestió acadèmica.
Més info: http://uab.cat/eleccions/


Assemblea de Psicologia  UAB.


No hay comentarios:

Publicar un comentario