ÚLTIMA HORA!!

DEMÀ DILLUNS ASSEMBLEA A LES 12.30 A GESTIÓ ACADÈMICA !!

ES PARLARÀ SOBRE LA PROPOSTA DE "NO TANCAMENT D'ACTES" ANIMEU-VOS I AIXÍ ENS PODREM INFORMAR DE TOT AMB DETALLS!

lunes, 4 de junio de 2012

INFORMACIÓ SOBRE EL TANCAMENT D'ACTES A NIVELL DE L'UPC


Tema no tancament d'actes
====================

En què consisteix l'ajornament del tancament d'actes?

[CAST]Al final de cada semestre el profesorado rellena y firma unos documentos oficiales donde se especifican las notas de cada estudiante en cada asignatura. Esta firma y entrega [a quién se lo entregan? Supongo que a la consejería de educación!!] es lo que se denomina "cierre de actas". 

[CAT] Al final de cada semestre el professorat omple i firma uns documents oficials on hi consten les notes que ha obtingut cada estudiant en cada assignatura. Aquests documents són lliurats a [Conselleria d'educació/ministeri d'educació]. Aquest procediment s'anomena "Tancament d'actes"

Si no es tanquen aquestes actes no hauria constància oficial de la qualificació obtinguda a aquestes assignatures, és a dir, no es podria certificar que s'han realitzat aquests estudis. Per tant no es sabria oficialment qui ha aprovat i qui no i amb quina qualificació, encara que  es podria comunicar personalment a l'estudiantat la seva nota, que apareixeria com "provisional".

Les actes es podrien tancar més endavant amb efectes retroactius quan ho decidissin els estudiants i professors. Així, si a finals de Juny som poques universitats les que duem a terme aquesta acció podríem fer-nos enrere i tancar actes.

Per tant, la idea es pressionar el govern perquè es faci enrere en la pujada de taxes i retallades en educació, plantant-nos i dient que no pensem tancar les actes fins que no es retirin les noves mesures. La pressió sería tant econòmica com mediàtica.


Es pot obligar des del Ministeri a que es tanquin les actes?

Si la universitat es planta no hi ha cap mecanism jurídic per a fer res. El conflicte podria trigar anys en arreglar-se.


Quan es tancarien definitivament les actes?

L'objectiu final és la paralització de les retallades en Educació. 

No obstant això, l'objectiu immediat és ser catalitzador per a que es  sumin més universitats a la proposta. Si no s'hi sumen altres escoles i  universitats es podria tornar a debatre la nostra posició, a les facultats es farà  una assemblea a finals de juny per confirmar que no es tanquen les  actes tenint en compte si les altres universitats s'han sumat a la  proposta.


Quina capacitat de decisió té una votació sobre aquest tema dels estudiants?

Si bé la decisió final de si tancar actes o no és del professorat i l'administració, la posició de l'estudiantat és important com una mostra de suport i legitimitat.


Quines conseqüències generals tindria per l'estudiantat?

Al setembre-octubre no podria fer-se oficialment la matrícula del curs vinent, ja que oficialment el curs 2011/2012 no s'hauria tancat.

No obstant això, es podria pactar amb l'escola/facultat una prematriculació, és a dir, les classes podrien començar normalment però sense pagar res ja que no es tractaria d'una matrícula oficial.

Es desconeixen les conseqüències exactes, perquè és una cosa que mai ha passat, però en un principi, per no ser una decisió que pren l'estudiant, sinó la facultat, tota responsabilitat legal recau sobre aquesta, per tant, és l'encarregada de buscar les formes perquè l'estudiantat pugui continuar fent el curs amb normalitat (ací o fora). (Açò ho va comentar un advocat a l'ETSAB).


Quines conseqüències generals tindria pel professorat?

El professorat té l'obligació administrativa de tancar actes. Per això, en principi se li podria  obrir un expedient  administratiu. En aquest cas depèn del rectorat  quina postura prendre,  especialment si hi ha una massa crítica.

Afectarà al sou del PDI/PAS?

En   principi el sou del PDI i PAS ja està contemplat en el pressupost de  la  UPC per al 2012, per tant, en principi els diners de les matrícules  no  serveixen per a pagar els sous. Si es donàs el cas d'impagament   al·legant que no hi ha diners per culpa de no haver pagat matrícules   seria responsabilitat de la UPC (ho va explicar un company de PAS en  una  assemblea).


Casos particulars

Projecte Final de Carrera (PFC)- Guardar nota - Tot i que s'està estudiant la possibilitat de tancar les actes d'aquests alumnes per a que pugui acabar la carrera. També es podria aplicar als alumnes que cursen les últimes assignatures i necessiten el tancament d'actes per a obtindre el títol. 

Sempre, per als casos  individuals on siguin indispensables les notes, es podria demanar al  professor/a de cada assignatura que signi un document amb la nota  corresponent de l'alumne.

*(Personalment estic en contra de que es faci excepcio amb la gent de l'últim curs, és un tema a discutir) *Jo crec que l'obtenció del títol és molt menys prioritària que poder-se matricular o poder fer un erasmus.


Erasmus - Resolució individual "ERASMUS no hay problema. Se tiene en cuenta la evaluación anterior" assemblea ETSAB, informar-se bé

Beques MEC Erasmus - Mitjans de juliol
Beques - octubre/novembre
Fase selectiva i resta d'alumnes - guardar nota


Què passa amb el tema de famílies nombroses? S'ha de presentar cada any la matrícula.

Si no es tanquen les actes és com si no es tanqués el curs, així que serviria la matrícula d'ara, mantenint els teus drets com estudiant.

De totes maneres, en no ser una decisió uni-personal sinó de tota la escola/universitat, no et podrien exigir responsabilitats a tu directament.


Què passa amb els alumnes que tenen beques?

Les sol·licituds s'han de presentar a l'octubre i hem de ser conscients que no tancar actes no s'ha d'entendre com una cosa indefinida. No podem estar amb el caos administratiu que pretenem crear amb això per sempre. De totes maneres es podrà anar votant a mesura que es vagin donant els esdeveniments, a l'octubre per exemple.

De totes maneres, moltes de les persones que tenen beques ara no podran accedir-hi l'any vinent per culpa de la modificació de la normativa per part del govern espanyol.

Què passa amb les persones que depenen d'un conveni laboral per a poder treballar, com ho faran?

A nivell administratiu i acadèmic estarem encara al curs 2011/2012 i els convenis, per tant, també.

A arquitectura han proposat tractar aquests casos com els Erasmus i beques, però no s'ha decidit de quina manera encara.





*MÉS PREGUNTES A RESPONDRE:

- Com afectarà a la Generalitat?
Quina part dels diners ingressats per les matrícules van a Generalitat.

El dinero de las matrículas no va a la Generalitat, se queda dentro de la UPC. 
La Generalitat paga a la UPC el 50% de lo que esta gasta en un año, el 30% se obtiene de convenios y el 20% restante es el que ingresamos los estudiantes con nuestras matrículas. 

La UPC no recibe todo este dinero de una vez sino que hacia el principio del curso académico le llegan las ayudas de la Generalitat y los convenios, dinero que se va gastando a lo largo del curso. La UPC necesita el dinero de nuestras matrículas para poder hacer frente a los gastos (las nóminas entre otros) de agosto y septiembre. Dinero que no obtendrá si no nos matriculamos y que la Generalitat estará obligada a prestar.

Es por aquí que llegaremos a la Generalitat, ya que le afectará directamente y se verá forzada a tomar medidas en el asunto.

- Com afecta als estudiants?
PFC, erasmus i últim curs ja esta explicat
I els que volen canviar d'universitat? (per exemple la gent que no ha passat la FS) Es podria arreglar entre universitats per convalidar assignatures amb notes provisionals?
Sempre, per als casos individuals on siguin indispensables les notes, es podria demanar al professor/a de cada assignatura que signi un document amb la nota corresponent de l'alumne.

Quines assemblees/escoles ja s'han sumat a aquesta proposta (o l'estan plantejant)?

A favor de no tancar actes:

UPC:
    ETSAB: Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona
    ETSAV: Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès
    ETSEIB: Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona

En contra:
    Cap (de moment)

*Per a consultar els resultats dels referèndums consultar l'annex al final del document (sinó ocupa molt)


En estudi:
UB??
Sevilla??
UAB <-- consultant
València <-- consultant
CN <- En ello!
EPSEB - Han fet assemblea general i també estan estudiant l'acció
FIB



            ANNEX
====================

Resultats Votacions No Tancament Actes


ETSAB, resultats referèndum:
Alumnes:
    Sí: 82,5%
    No: 17,5 %
Participació: 19,22 %

* Els nuls/blancs no estan contats als %

Professors:
    Sí: 97,33%
    No: 1,33%
    Abstenció activa: 1,33%
Participació: 23,81%


ETSAV, resultats referèndum:
Alumnes en PFC:
    Sí: 83,33%
    No: 13,88%
    Blancs i nuls: 2,78%
Participació:51%

Alumnes sense PFC:
    Sí: 87,94%
    No: 9.87%
    Blancs i nuls: 2,19%
Participació: 55,21%

Erasmus:
    Sí: 66,07%
    No: 33,93%
    Blancs i nuls: 0%
Participació: 53,33%

Professors:
    Sí: 81,08%
    No: 10,81%
    Blancs i nuls: 8,11%
Participació: 31,36%

Personal Administració i Serveis:
    Sí: 47,06%
    No: 41,18%
    Blancs i nuls: 11,76%
Participació: 47,22%


ETSEIB, resultats referèndum:
    Sí: 61,2%
    No: 38,05%
    Blancs i nuls: 0,75% 
Participació 35% (1193 vots))



----


Dies que tenen assamblea les altres facultats:

ETSAB: Martes 14:30.
EPSEB: Miercoles a las 14:00
ETSEIB: Dijous


----


Amb qui s'ha contactat i per quin mitjà:

ETSAB: contactats per email d'extensió i continguts.
EPSEB: Twitter dele, twitter assamblea.
ETSEIB: Twitter dele
UPCenLluita: Llista de correu
ETSAV: Vía facebook, volen explicar el seu cas
Comissió Jurídica Acampadabcn: Vía mail, per a que aportin continguts a aquest pad!
---

Vies de comunicació:

DELEPSEB: https://twitter.com/#!/delepseb || http://www.delepseb.org/ || 
Ass. EPSEB:  http://epsebenlluita.blogspot.com.es/ || https://www.facebook.com/assemblea.epseb || assembleaepseb@gmail.com || https://twitter.com/#!/assembleaepseb
ETSAB: etsabenlluita.extensio@gmail.com ||
 etsabenlluita.continguts@gmail.com || http://etsabenlluita.blogspot.com.es || https://twitter.com/#!/EtsabenLluita
ETSAV: comunitatetsav.wordpress.com // comunitatetsav@gmail.com
twitter: @comunitatetsav


13 comentarios:

  1. Que passaria amb els que han de fer el pràcticum l'any que ve? Si no es poden matricular a temps s'endarrereix la assignació de centres i no es pot començar quan els centres tenien previst, no?

    ResponderEliminar
  2. La majoria de facultats de l'autònoma no volen participar... la participació es mínima!! per no parlar de la resta d'universitats publiques.... que tampoc faran això.

    Això no funcionara, es necessària la participació massiva i per aquest camí acabarem sent " 4 gats" perjudicats.... i més si encara s'han de descartar els casos especials.....

    Potser hi ha profes que si que estan a favor d'aquesta idea, però penseu que hi ha MOLTS que no faran res d'això... acabaran tancant les actes amb notes o sense notes i ho poden fer.

    Es difícil trobar una proposta que pugui ser seguida per la majoria pero... es el que necessitem!!!!! A la assamblea sembla que la idea agradi pero la realitat es que som una minoria.... som minoria tant a l'àutonoma com a la resta d'Espanya....

    Necessitem propostes que agradin perque puguin ser seguides per la majoria... es molt dificil pero es una realitat.

    ResponderEliminar
  3. La majoria de facultats de l'autònoma no volen participar... la participació es mínima!! per no parlar de la resta d'universitats publiques.... que tampoc faran això.

    Això no funcionara, es necessària la participació massiva i per aquest camí acabarem sent " 4 gats" perjudicats.... i més si encara s'han de descartar els casos especials.....

    Potser hi ha profes que si que estan a favor d'aquesta idea, però penseu que hi ha MOLTS que no faran res d'això... acabaran tancant les actes amb notes o sense notes i ho poden fer.

    Es difícil trobar una proposta que pugui ser seguida per la majoria pero... es el que necessitem!!!!! A la assamblea sembla que la idea agradi pero la realitat es que som una minoria.... som minoria tant a l'àutonoma com a la resta d'Espanya....

    Necessitem propostes que agradin perque puguin ser seguides per la majoria... es molt dificil pero es una realitat.

    ResponderEliminar
  4. No et posis les mans al cap. De moment estem treballant en el tema de com es podrien trampejar els casos especials i els buits legals amb els que recolzar-nos. També s' està teninten compte que ha de ser un acte col.lectiu, que si fallen alumnes o professors la cosa no funcionarà bé. S' està TREBALLANT en el tema, no estem segrestant profes ni cremant ordinadors perquè no es tanquin les actes. Val, necessitem propostes que agradin i puguin ser seguides per la majoria... de les que s' han dit fins ara aquesta és la que ens ha semblat més adient des de l' assemblea. Si creus que n' hi ha de millors, amb la mà al cor, proposa estructuradament.
    La majoria d' universitats no ho estan fent... has de tenir en compte que moltes universitats no tenen assemblees ni organismes que promoguin el mobiment estudiantil.. altres són privades, altres tenen els mateixos problemes que a tot arreu, no fan res perquè la gent no es mou o espera que les solucions arribin des de dalt, o simplement no es plantegen res.
    Personalment penso que és una mesura a estudiar... sé que pot fer por, però la idea és que hi hagi les mínimes repercussions... també diré que és pràcticament inevitable que no n' hi hagi cap, sinó seria molt fàcil combatre i tombar lleis. Agradar a tothom... és molt possible que passejar-nos amb mascaretes liles amb topos verds no molestés a gairebé ningú (i ho poso en dubte, la gent es queixa sistemàticament i segur que hi trobarien pegues), la cosa està amb que no fariem cap tipus de pressió.
    Pas per pas, estudiem el tema, informem-nos de com ho podem fer, què hi tenim a perdre i com podem evitar tenir-hi res a perdre, tant nosaltres com professors i demés col.lectius i després fem judicis de valor

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sóc la primera que m'agradaría trobar una proposta que pogués ser majoritària, que no perjudiqués a cap i que realment tingui repercusió pero.... crec que tot això en un mes escàs es impossible.

      Tinc amics en diverses facultats de l'autònoma i no faran res de res....

      Hi ha més de 50 universitats públiques a espanya... i es trist que no hi hagi moviment colectiu perque sincerament, crec que al govern li donará exactament igual les reivinidcacions de 4 facultats com aquell qui diu...

      La cosa seria bastant diferent si al menys es tractés de la UAB integra.. no sé, es la meva opinió...

      si encara hem de tenir en compte els casos especials... a mes dels posibles problemes extra...... quants estudiants de l'autonoma no tindran les actes tancades????? feu-ne calculs...

      Eliminar
    2. Exacte, d'una banda el tancament d'actes seria injust si no es fan excepcions als casos particulars i d'altre, si es fan excepcions, no serveix de res. Ara bé, no entenc perquè s'ha descartat el tema de demanar tots beques, no té cap repercussió pels estudiants (per tant la gent participaria) però si afectaria economicament a la UAB. Penso que és una bona messura de pressió que no s'està estudiant pas.

      Eliminar
  5. Lo de les beques no acabo de veure perquè afectaría económicament a la UAB, a més a més, no és això el que ens interessa. El que ens interessa es fotre al govern per a que vegin que amb els estudiants no s'hi juga. Amb el tema de beques demanaries la beca i a molts al decembre se la denegarien ja està. D totes maneres no em sembla mala idea però crec que és millor estudiar les possiblitats que tenim més aprop (no tancament d'actes) i després si fa falta al septembre, parlar lo de les beques.

    S'ha d'estudiar profundament més d'una possibilitat i no posar-nos a criticar sobre com perjudicarà perquè si només ens basem en una i després no funciona de què haurà servit ? Per tant, crec que és més adient que ara ens centrem en el no tancament d'actes i miren les sortides que té.

    LA cosa és estudiar diverses possiblitats... n oquedar-nos amb una.

    Lo del pràcticum si que em preocupa, perquè jo en teoria el curs vinent l'haig de fer. També s'hauria de mirar bé. No ho tinc clar si necessites estar matriculat per a fer la sol·licitut.

    A la UAB s'estan movilitzant... lode no tancament d'actes va començar fa dues setmanes a l'etsab, ara a l'etsav i ara arriba a la UAB i també a la UAM. Què vols fer? ens queden de braços creuats?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Potser m'he explicat malament però el que volia dir era precissament que no ens centrem només en el no tancament d'actes i tinguem en compte altres propostes (no, no em vull quedar de braços creuats). A les assamblees que he anat, gairebé no s'han mencionat i no crec que ens posem a estudiar altres propostes a l'estiu. A més un cop comenci el seguent curs, serà massa tard.
      Lo de les Beques penso que afecta a la UAB en que durant uns mesos (Juliol-Decembre) no cobren els diners de la matricula dels quals depenen per pagar profes i d'altres despeses. I si la UAB es troba en una situació compromesa, també pressionarà al govern (espero).
      En quant al pràcticum, aquest any es fa la matrícula al Juliol si no recordo malament, t'has de matricular en la assignatura de pràcticum extern i després al Setembre es fa la sol·licitud. Per tant, si la matrícula es fa abans de Setembre no crec que hi hagi problemes ja que de totes maneres l'assignació de places no es fa fins al Setembre. Però si s'allarga més enllà de Setembre m'imagino que tot el procés s'endarrereix.

      Eliminar
  6. Doncs no ho sé. Però a l'assemblea es va decidir aquesta proposta perquè és la que tenim més a prop parlant en termes te temps.

    Respecte a la proposta de beques no tot es positiu. Si molta gent demana beca, estarem fotent a la gent que realment la necessita, ja que, amb una beca no només pagues la uni si no que vius d'ella. Si molts la demanen s'endarrereix el procès i si a molta gent acostuma a rebre aquesta beca al març - abril imagina't si tots la demanem...

    Salut! Estas segur que la matrícula es fa al juliol i no al septembre???

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Segons el manual d'automatrícula 2012-2013:
      "Si estàs cursant uns ensenyaments de grau o has superat totes les assignatures a la convocatòria de juliol de 2012 d’una llicenciatura, una diplomatura o una enginyeria, pots fer l’automatrícula des del 16 de juliol al 31 d’agost i del 3 al 28 de setembre de 2012."
      "Si tens assignatures de llicenciatura, de diplomatura o d’enginyeria pendents per a la convocatòria de setembre de 2012, pots fer l’automatrícula del 17 al 28 de setembre de 2012."
      www.uab.es/Document_AAA/268/915/manualautomatricula2012,0.pdf

      Estic d'acord en que la pega de les beques és que la gent que ho necessita potser la rep més tard. Però fent el no tancament d'actes es passarà el plaç per demanar-la i així directament ni la rebran.

      Eliminar
    2. Okei,

      la idea seria no tancar actes fins a septembre. Tu pensa que, donat que ara les re-avaluacions són al juliol, les matrícules es faran entre mitjans de juliol i finals. Si paren aquesta matrícula i ens esperem al septembre, només havent retrassat tot això fins septembre, el govern d'alguna manera ja haurà respòs. En cap moment no s'ha dit retardar-ho durant tot el curs, en principi, és portar-ho fins al septembre, i veure què passa. El govern se'n adonarà i actuarà... s'haurà de veure com ho fa.

      Per tant, al septembre ja es veuria tot el tema de beques. I potser es podria començar a parlar sobre quina repercussió té aquesta proposta.

      Jo ho veig així... i de fet a altres facultats no tancaran actes fins septembre i a partir d'aquell mes decidiran que fer.

      salut.

      Eliminar
  7. Per cert. DEMÀ S'HA QUEDAT A LES 9.30 PEL TEMA D'ORGANITZACIÓ DEL DEBAT (COMISSIONS)

    GRÀCIES.

    ResponderEliminar
  8. No és bona idea el no tancament d'actes. A més dels arguments que s'han esgrimit fins ara, cal pensar en la gent que necessita llicenciar-se o graduar-se per optar a determinats llocs de treball.

    ResponderEliminar