ÚLTIMA HORA!!

DEMÀ DILLUNS ASSEMBLEA A LES 12.30 A GESTIÓ ACADÈMICA !!

ES PARLARÀ SOBRE LA PROPOSTA DE "NO TANCAMENT D'ACTES" ANIMEU-VOS I AIXÍ ENS PODREM INFORMAR DE TOT AMB DETALLS!

jueves, 24 de mayo de 2012

Nopucpagar! Digues la teva!

Hem facilitat aquest espai per a que tots hi participeu i pugueu donar la vostra opinió sobre què podem fer contra la pujada de taxes.
A través de grup de facebook hem vist com han sortit iniciatives prou interessants, i volem recopilar-les en el nostre espai virtual per poder fer-les arribar a tothom i puguem decidir el més aviat possible, com actuem contra els abusos que estem patint els estudiants universitaris en els últims mesos i patirem durant tot el curs vinent si no fem res per evitar-ho.

Fent un petit resum esquemàtic, les tres idees principals que van sorgir van ser:
1) Demanar Beca Massiva
2) Limitació a 800€ del preu total, amb una matriculació parcial de les assignatures
3) Segrest d'exàmens [http://www.facebook.com/events/367027483345522/]
4) No pagar la matrícula

Aquestes son les idees que van anar sorgint al grup de facebook de psicòlegs. Si algú té alguna altra proposta, la pot plantejar en els comentaris d'aquest post (just aquí abaix), i la afegirem a la resta d'opcions.
Podeu anar comentant també quina opció us sembla més viable també als comentaris.

PARTICIPA I DIGUES LA TEVA!

16 comentarios:

  1. Personalment voto per la 3a opció. Sembla ser la que pot tenir més efecte... altre cosa és si es podra dur a terme...

    ResponderEliminar
  2. De moment considero que la 1a opció es la que pot aconseguir mes seguiment, i aixo potser es el que mes interessa! Pero aviam si podem aconseguir més informació per fer propostes que poden ser eficaces.
    Seria interessant veure quines iniciatives hi ha a altres facultats i universitats de tota Catalunya i Espanya, aixi poder arribar mes lluny!

    ResponderEliminar
  3. Seria possible fer un boicot a la matrícula? és molt arriscat i és possible que molta gent no es vulgui sumar, però si ningú es matricula, què pasa?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

      Eliminar
    2. Hola Núria,
      Home tenint en compte que per molta participació que aconseguissim, mai seria una participació TOTAL, ho veig una mica arriscat... Ja que legalment, si no t'has matriculat, no tens res a dir... Vaja no sé, es pot plantejar, però en aquest cas s'hauria de plantejar molt i molt bé.

      Eliminar
    3. A mí la millor opció em sembla que és la de demanar massivament la beca general, ja que en principi és la única que no perjudica directament l'alumnat.

      La limitació de 800 eur de matrícula o la de no pagar suposa entrar a una llista de morosos de la universitat que t'impedeix demanar qualsevol beca que tramiti la universitat, t'impedeix tornar-te a matricular el curs següent i t'impedeix sol·licitar qualsevol servei acadèmic (certificats, títols, trasllats...). A més, a major demora en el pagament més augmenta el preu de matrícula (http://www.uab.es/servlet/Satellite/informacion-academica-de-grados/pago/ten-en-cuenta-1295595716545.html).
      Pel que fa al segrest d'exàmens, no sé si és viable, el més probable és que ens posin un no presentat i haguem de repetir l'assignatura, per molt que un notàri certifique que em fet l'examen... no sé, si l'examen no arriba en mans dels profes... A +, si ho fem què? Quan decidirem que ja és el moment pq ens posin la nota a l'expedient? Fins quan haurem de tenir l'expedient obert (si acepten la situació....)? Tothom voldrà tornar-se a matricular pel curs vinent o tancar expedient i tramitar el títol! Com deia, són mesures que només ens perjudiquen...

      Eliminar
  4. Jo també penso que la millor opció es la 1a, ja que les altres ens poden perjudicar, en el cas que no s'aconseguis res, ens podria perjudicar moltisim, penso que hem de defensar els nostres drets pero tenint molt en compte les conseqüències de depen quines accions, i com es d'imaginar no TOTHOM estaria d'acord, s'han de buscar solucions entre tots les quals no ens puguin perjudivar

    ResponderEliminar
  5. De las opciones propuestas, para mi la unica viable es la de la beca. Creo que es facil convencer al alumnado de que lo haga, todo lo otro es demasiado "arriesgado" o implica tardar mas tiempo en temrinar la carrera (yo soy la primera que no esta dispuesta a hacerlo)

    ResponderEliminar
  6. Gent! A la ETSAB(arquitectura UPC bcn) han convidat a un advocat per que els hi expliqui possibles pros i contres de totes les propostes. Crec que es una bona opcio, un cop tinguem algunes propostes, perque la gent estigui ben informada i decideixi el que es decidiexi ho fem amb mes convicció.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Quan és això Luci??

      Eliminar
    2. I tenim la opció d'asistir'hi per informar-nos tb?

      Eliminar
    3. Va ser a l'assamblea del dia 25 d'arquitectura, son obertes aixi que si que s'hi podria assistir. Vaig parlar amb un amic d'alla i em va dir que era un advocat especialitzat en coses del 15-M i tal, em sona que ells han decidit parar tot el tema d'examens i tal amb suport dels profes.. pero no estic segura!

      Eliminar
  7. ei lo que tu dius de l'advocat m'ho han comentat avui per sobre i aquesta tarda m'enviaran informació sobre el que están fent a la UPC que sembla molt i molt interessant!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si! Ells han aconseguit arribar tant lluny, en part, gracies al suport del professorat ( tot s'ha de dir, crec que la majoria son associats i estan mes afectats per les retallades). Jo tambe parlare amb el meu amic aquesta nit, aviam si dema podem aportar idees a l'assamblea basades en el que fan ells, que sembla que esta sortint endevant.

      Eliminar
  8. Jo penso que el no tancament d'actes ens perjudica molt als d'ultim curs i als de beca. En el cas d'ultim curs el q passa es q per als masters i pel PIR necessitem l'expedient tancat. Penso q potser seria millor buscar una alternativa com la de demanar tothom la beca.
    Bé, aquesta es la meva humil opinio. Mes q res que em preocupa no poder presentar-me al PIR!! :)

    ResponderEliminar