ÚLTIMA HORA!!

DEMÀ DILLUNS ASSEMBLEA A LES 12.30 A GESTIÓ ACADÈMICA !!

ES PARLARÀ SOBRE LA PROPOSTA DE "NO TANCAMENT D'ACTES" ANIMEU-VOS I AIXÍ ENS PODREM INFORMAR DE TOT AMB DETALLS!

viernes, 8 de junio de 2012

ACTA ASSEMBLEA 4-06-2012


Proposta de temes a tractar:
1)      Feina comissió cerca informació sobre el tema de tancament de actes.
2)      Intercampus.
3)      Tancament d’actes / altres propostes.
4)      Anàlisi eleccions rectorat.
5)      Economia assemblea.

FEINA COMISSIÓ CERCA INFORMACIÓ SOBRE EL TEMA DE TANCAR ACTES.
Es va consensuar treballar sobre no tancament d’actes, deixant de banda altres alternatives. Es van crear comissions per treballar. Es rep informació d’altres facultats i sobre el procés però s’ha d’analitzar.  No tancament d’actes implica:
-         L’acció de no tancar actes implica no presentar les notes que s’hagin posat aquest quadrimestre al sistema oficial informàtic de l’administració. Les notes, però, restaran guardades sota notari fins que finalment es tanquin les actes.
-         No és competència de l’estudiantat, és competència professor. Es pot fer document justificatiu del perquè no ha tancat acta (l’estudiantat podria treballar en aquest sentit).
-         És una proposta només a nivell burocràtic, el curs acadèmic, les classe, etc., seguirien igual. En principi no es retrassaria les classes ni el curs. S’hauria de treballar a nivell de facultat. 

Pregunta: Com afectaria pels que tenen previst seneca/erasmus/als qui acaben?
Els que se’n van d’Erasmus podrien matricular-se (si es decideix tancar les actes més tard) però hauria de deixar una persona presencial autoritzada per fer la matricula.
Els que ja estan aquí no suposaria problema perquè les actes es tancarien al setembre.
S’ha parlat de tancar actes per la gent que estan aquí de Erasmus i pels que acaben (tema de reserva de places d màster, reserva places de pir...).  Tot i això, el debat està obert i s’ha de reprendre en un altre moment.
S’ha de trobar un marc legal que suporti aquesta iniciativa. Treball per comissions amb documents. 

Pregunta: Podria considerar-se motiu per a acomiadament improcedent?
S’està buscant mesures per a que això no passi. Una proposta seria que el professorat no se’n responsabilitzés i que passés la responsabilitat a deganat, aprofitant que en aquesta facultat en concret, està en funcions.
Cas escola arquitectura Sant Cugat.
Primer assamblees. Es va consensuar parlar amb els professors. Fan votacions i surt majoritàriament que es recolza la proposta. Erasmus es tancaria acta.
Tota la info del procés a http://comunitatetsav.wordpress.com/

INTERCAMPUS:
S’han creat 3 comissions interfacultat:
1)      No tancament d’actes.
2)      Beques (proposta matriculació com a becaris).
3)      Fer campament a l’estiu per crear contactes entre la gent que s’està movent. 
Possibilitat d’apuntar-se. Estaria bé que la gent s’apuntés a 2 i 3, ja que hi ha bastat gent a 1.
Va sortir la proposta d’ocupar el rectorat però no va tenir massa recolzament.
Totes les propostes que es van fer es podran consultar en una acta que es penjarà pròximament.

NO TANCAMENT D’ACTES (PROPOSTES).
Sobre el tema de desresponsabilitzar professorat: Proposta de canviar el NIU i el NOM en els exàmens i donar full en que hi hagi la correspondència amb el niu i nom real.
Una professora que parla durant la assemblea diu que la responsabilitat és individual de cada professor. Però quan no es tanca actes té conseqüències per a tot el grup. No hi ha la opció de no tancar la acta d’un alumne. L’acta s’ha de tancar o no de tot el grup amb una sola signatura.

Proposta de macrodebat.
Sobre el tema de tancament d’actes amb advocats, gent que ja ho hagi fet, l’escola d’arquitectura de Sant Cugat, etc., per fer preguntes i consultar dubtes. La idea és que aquesta proposta arribi al professorat per mobilitzar-los. El debat podria acabar amb un manifest (amb el perquè, amb el què, firmes dels qui el recolzen, etc. ). 
Proposta de parlar amb deganat per parlar amb deganat per parar classes i facilitar de que alumnes i professors puguin participar. S’aprova en consens que es fa debat.
Debat sobre quan fer el debat. S’aprova que dijous es fa el debat.
Debat sobre el lloc. Proposta Magna. S’aprova el fer-ho a les 14.30.
Proposta plantar 3 o 4 tendes davant gestió acadèmica per donar vistositat i fer difusió. Proposta de fer dinar popular. Al final no s’aprova proposta.


Proposta comissió difussió debat.
Proposta comissió contingut del debat.
Proposta comissió alternativa sistema pressa decisions (referèndum...).
Aprovació de la creació d’aquestes 3 comissions.
Es queda comunament (totes les comissions) dimarts 5 a les 10.30 davant gestió acadèmica.

Proposta fer grup facebook.  Debat sobre el tema. Proposta de crear usuari en comptes de grup per a que no s’obrin debats.  Consensuada la proposta de fer usuari i bloqueja mur perquè no es puguin fer comentaris. Nom: assemblea de psicologia i logopèdia UAB.

Debat sobre si s’ha de fer referèndum.
 Veus a favor i en contra de fer-lo. Perill de que la gent voti sense tenir prou informació. Debat sobre la legitimitat del mateix. Podria ser una forma de veure el suport real a la proposta.
Proposta de ficar-se en contacte amb diaris.
Proposta d’estudiar si la sub-contractació és més cara que el servei en si, perquè es podria denunciar.

QUEDEN PER TRACTAR ELS SEGÜENTS PUNTS:
1)      Anàlisi eleccions rectorat.
2)      Economia assemblea.





lunes, 4 de junio de 2012

INFORMACIÓ SOBRE EL TANCAMENT D'ACTES A NIVELL DE L'UPC


Tema no tancament d'actes
====================

En què consisteix l'ajornament del tancament d'actes?

[CAST]Al final de cada semestre el profesorado rellena y firma unos documentos oficiales donde se especifican las notas de cada estudiante en cada asignatura. Esta firma y entrega [a quién se lo entregan? Supongo que a la consejería de educación!!] es lo que se denomina "cierre de actas". 

[CAT] Al final de cada semestre el professorat omple i firma uns documents oficials on hi consten les notes que ha obtingut cada estudiant en cada assignatura. Aquests documents són lliurats a [Conselleria d'educació/ministeri d'educació]. Aquest procediment s'anomena "Tancament d'actes"

Si no es tanquen aquestes actes no hauria constància oficial de la qualificació obtinguda a aquestes assignatures, és a dir, no es podria certificar que s'han realitzat aquests estudis. Per tant no es sabria oficialment qui ha aprovat i qui no i amb quina qualificació, encara que  es podria comunicar personalment a l'estudiantat la seva nota, que apareixeria com "provisional".

Les actes es podrien tancar més endavant amb efectes retroactius quan ho decidissin els estudiants i professors. Així, si a finals de Juny som poques universitats les que duem a terme aquesta acció podríem fer-nos enrere i tancar actes.

Per tant, la idea es pressionar el govern perquè es faci enrere en la pujada de taxes i retallades en educació, plantant-nos i dient que no pensem tancar les actes fins que no es retirin les noves mesures. La pressió sería tant econòmica com mediàtica.


Es pot obligar des del Ministeri a que es tanquin les actes?

Si la universitat es planta no hi ha cap mecanism jurídic per a fer res. El conflicte podria trigar anys en arreglar-se.


Quan es tancarien definitivament les actes?

L'objectiu final és la paralització de les retallades en Educació. 

No obstant això, l'objectiu immediat és ser catalitzador per a que es  sumin més universitats a la proposta. Si no s'hi sumen altres escoles i  universitats es podria tornar a debatre la nostra posició, a les facultats es farà  una assemblea a finals de juny per confirmar que no es tanquen les  actes tenint en compte si les altres universitats s'han sumat a la  proposta.


Quina capacitat de decisió té una votació sobre aquest tema dels estudiants?

Si bé la decisió final de si tancar actes o no és del professorat i l'administració, la posició de l'estudiantat és important com una mostra de suport i legitimitat.


Quines conseqüències generals tindria per l'estudiantat?

Al setembre-octubre no podria fer-se oficialment la matrícula del curs vinent, ja que oficialment el curs 2011/2012 no s'hauria tancat.

No obstant això, es podria pactar amb l'escola/facultat una prematriculació, és a dir, les classes podrien començar normalment però sense pagar res ja que no es tractaria d'una matrícula oficial.

Es desconeixen les conseqüències exactes, perquè és una cosa que mai ha passat, però en un principi, per no ser una decisió que pren l'estudiant, sinó la facultat, tota responsabilitat legal recau sobre aquesta, per tant, és l'encarregada de buscar les formes perquè l'estudiantat pugui continuar fent el curs amb normalitat (ací o fora). (Açò ho va comentar un advocat a l'ETSAB).


Quines conseqüències generals tindria pel professorat?

El professorat té l'obligació administrativa de tancar actes. Per això, en principi se li podria  obrir un expedient  administratiu. En aquest cas depèn del rectorat  quina postura prendre,  especialment si hi ha una massa crítica.

Afectarà al sou del PDI/PAS?

En   principi el sou del PDI i PAS ja està contemplat en el pressupost de  la  UPC per al 2012, per tant, en principi els diners de les matrícules  no  serveixen per a pagar els sous. Si es donàs el cas d'impagament   al·legant que no hi ha diners per culpa de no haver pagat matrícules   seria responsabilitat de la UPC (ho va explicar un company de PAS en  una  assemblea).


Casos particulars

Projecte Final de Carrera (PFC)- Guardar nota - Tot i que s'està estudiant la possibilitat de tancar les actes d'aquests alumnes per a que pugui acabar la carrera. També es podria aplicar als alumnes que cursen les últimes assignatures i necessiten el tancament d'actes per a obtindre el títol. 

Sempre, per als casos  individuals on siguin indispensables les notes, es podria demanar al  professor/a de cada assignatura que signi un document amb la nota  corresponent de l'alumne.

*(Personalment estic en contra de que es faci excepcio amb la gent de l'últim curs, és un tema a discutir) *Jo crec que l'obtenció del títol és molt menys prioritària que poder-se matricular o poder fer un erasmus.


Erasmus - Resolució individual "ERASMUS no hay problema. Se tiene en cuenta la evaluación anterior" assemblea ETSAB, informar-se bé

Beques MEC Erasmus - Mitjans de juliol
Beques - octubre/novembre
Fase selectiva i resta d'alumnes - guardar nota


Què passa amb el tema de famílies nombroses? S'ha de presentar cada any la matrícula.

Si no es tanquen les actes és com si no es tanqués el curs, així que serviria la matrícula d'ara, mantenint els teus drets com estudiant.

De totes maneres, en no ser una decisió uni-personal sinó de tota la escola/universitat, no et podrien exigir responsabilitats a tu directament.


Què passa amb els alumnes que tenen beques?

Les sol·licituds s'han de presentar a l'octubre i hem de ser conscients que no tancar actes no s'ha d'entendre com una cosa indefinida. No podem estar amb el caos administratiu que pretenem crear amb això per sempre. De totes maneres es podrà anar votant a mesura que es vagin donant els esdeveniments, a l'octubre per exemple.

De totes maneres, moltes de les persones que tenen beques ara no podran accedir-hi l'any vinent per culpa de la modificació de la normativa per part del govern espanyol.

Què passa amb les persones que depenen d'un conveni laboral per a poder treballar, com ho faran?

A nivell administratiu i acadèmic estarem encara al curs 2011/2012 i els convenis, per tant, també.

A arquitectura han proposat tractar aquests casos com els Erasmus i beques, però no s'ha decidit de quina manera encara.





*MÉS PREGUNTES A RESPONDRE:

- Com afectarà a la Generalitat?
Quina part dels diners ingressats per les matrícules van a Generalitat.

El dinero de las matrículas no va a la Generalitat, se queda dentro de la UPC. 
La Generalitat paga a la UPC el 50% de lo que esta gasta en un año, el 30% se obtiene de convenios y el 20% restante es el que ingresamos los estudiantes con nuestras matrículas. 

La UPC no recibe todo este dinero de una vez sino que hacia el principio del curso académico le llegan las ayudas de la Generalitat y los convenios, dinero que se va gastando a lo largo del curso. La UPC necesita el dinero de nuestras matrículas para poder hacer frente a los gastos (las nóminas entre otros) de agosto y septiembre. Dinero que no obtendrá si no nos matriculamos y que la Generalitat estará obligada a prestar.

Es por aquí que llegaremos a la Generalitat, ya que le afectará directamente y se verá forzada a tomar medidas en el asunto.

- Com afecta als estudiants?
PFC, erasmus i últim curs ja esta explicat
I els que volen canviar d'universitat? (per exemple la gent que no ha passat la FS) Es podria arreglar entre universitats per convalidar assignatures amb notes provisionals?
Sempre, per als casos individuals on siguin indispensables les notes, es podria demanar al professor/a de cada assignatura que signi un document amb la nota corresponent de l'alumne.

Quines assemblees/escoles ja s'han sumat a aquesta proposta (o l'estan plantejant)?

A favor de no tancar actes:

UPC:
    ETSAB: Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona
    ETSAV: Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès
    ETSEIB: Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona

En contra:
    Cap (de moment)

*Per a consultar els resultats dels referèndums consultar l'annex al final del document (sinó ocupa molt)


En estudi:
UB??
Sevilla??
UAB <-- consultant
València <-- consultant
CN <- En ello!
EPSEB - Han fet assemblea general i també estan estudiant l'acció
FIB



            ANNEX
====================

Resultats Votacions No Tancament Actes


ETSAB, resultats referèndum:
Alumnes:
    Sí: 82,5%
    No: 17,5 %
Participació: 19,22 %

* Els nuls/blancs no estan contats als %

Professors:
    Sí: 97,33%
    No: 1,33%
    Abstenció activa: 1,33%
Participació: 23,81%


ETSAV, resultats referèndum:
Alumnes en PFC:
    Sí: 83,33%
    No: 13,88%
    Blancs i nuls: 2,78%
Participació:51%

Alumnes sense PFC:
    Sí: 87,94%
    No: 9.87%
    Blancs i nuls: 2,19%
Participació: 55,21%

Erasmus:
    Sí: 66,07%
    No: 33,93%
    Blancs i nuls: 0%
Participació: 53,33%

Professors:
    Sí: 81,08%
    No: 10,81%
    Blancs i nuls: 8,11%
Participació: 31,36%

Personal Administració i Serveis:
    Sí: 47,06%
    No: 41,18%
    Blancs i nuls: 11,76%
Participació: 47,22%


ETSEIB, resultats referèndum:
    Sí: 61,2%
    No: 38,05%
    Blancs i nuls: 0,75% 
Participació 35% (1193 vots))



----


Dies que tenen assamblea les altres facultats:

ETSAB: Martes 14:30.
EPSEB: Miercoles a las 14:00
ETSEIB: Dijous


----


Amb qui s'ha contactat i per quin mitjà:

ETSAB: contactats per email d'extensió i continguts.
EPSEB: Twitter dele, twitter assamblea.
ETSEIB: Twitter dele
UPCenLluita: Llista de correu
ETSAV: Vía facebook, volen explicar el seu cas
Comissió Jurídica Acampadabcn: Vía mail, per a que aportin continguts a aquest pad!
---

Vies de comunicació:

DELEPSEB: https://twitter.com/#!/delepseb || http://www.delepseb.org/ || 
Ass. EPSEB:  http://epsebenlluita.blogspot.com.es/ || https://www.facebook.com/assemblea.epseb || assembleaepseb@gmail.com || https://twitter.com/#!/assembleaepseb
ETSAB: etsabenlluita.extensio@gmail.com ||
 etsabenlluita.continguts@gmail.com || http://etsabenlluita.blogspot.com.es || https://twitter.com/#!/EtsabenLluita
ETSAV: comunitatetsav.wordpress.com // comunitatetsav@gmail.com
twitter: @comunitatetsav


domingo, 3 de junio de 2012

Assemblea 30-05-2012



ACTA ASSEMBLEA 30/05/2012

Surt, en un inici, la proposta d’arribar a més gent.
Proposta ordre del dia: (Aprovat)
1. Valoració dels dies anteriors
2.Marcarnos l’objectiu.
3.Volem fer alguna cosa o no?
4.Que fer?
5.Com seguir avançant per ser-ne mes?
6.Eleccions.
Una vegada l’ordre del dia ha sigut aprovat es proposa canviar-lo: avançar el tema del 66% per tal de que la gent no marxi, així que el primer punt queda eliminat.

Objectius:

Propostes d’objectius:
  • Aturar el 66% ja que volem una universitat publica i a més a més una universitat de qualitat.
  • En contra de la pujada en primera matriculació però no en segona, tercera i quarta.
  • En contra de l’acomiadament de professors.
  • En contra de la pujada en totes les matriculacions, ja que hi ha moltes circumstàncies que poden afectar a una repetició de curs.
  • Discutir més endavant el tema de segones,terceres i quartes matriculacions i centrar-nos en com combatre el 66%% .
  • Resaltar molt més la qualitat educativa, presionar als professors. No qudar-nos tranquils davant d’aquests fets.
  • Importància dels professors, lluita conjunta. La qualitat disminueix si disminueixen els professors. Aconseguir recolzament dels professors
Consens en: Universitat pública i de qualitat, en contra de les retalladles del 66%, dels acomiadaments, recolzament dels i als professors i la manera de fer-ho será en una unió entre alumnes i professorat

Volem fer alguna cosa?


Consens: Si que volem fer alguna cosa per tal d’assolir els nostres objectius.

Propostes:

Es parla de que hem de tenir suport des de d’alt perquè sigui viable.
Propostes de l’intercampus:
  • Segrest d’exàmens:
- Fer l’examen i al final posar-los tots dins d’un sobre, segellar els exàmens mitjançant un notari(també es pot gravar en vídeo). Fins que no facin el que demanem aquests exàmens no es corregiran. (A lletres s’ha intentat).
-No implica professors.
- Inconvenients: al no tenir notes no sabem si haurem d’anar a alguna recuperació.
-Es comenta que només que una persona entregui l’examen l’acció seria inviable. Obligatori per tothom?
-S’hauria d’estudiar més profundament la proposta si es vol tirar endavant.
  • Parar exàmens. (Polítiques)
  • Demanar tothom beques(any que ve)
  • Matricular-nos de la meitat(any que ve): pegues
  • Al matricular-se donar un compte on no hi hagin diners.
  • Pagar nomes el que creiem que sigui just.
-Aquestes tres últimes mesures presenten pegues en quant a l’augment dels interessos. Al no pagar els interessos van augmentant podent arribar a doblar el preu inicial. A més a més si et posen recàrrecs no tens la possibilitat de matricular-te ni obtindre beques l’any vinent i el banc podria arribar a intervenir.
  • Queixar-nos directament al ministeri ja que é son es decideix el temari i les dates d‘exàmens.
  • No tancar actes:
- Es fan els exàmens, els professors els corregeixen però no es tanquen actes(els resultats no es fan “oficials” a l’estat). Així es té la possibilitat d’anar a recuperacions i de saber quines assignatures o curs s’hauran de cursar l’any vinent.
-Finalitat: col·lapsar el sistema. Ningú es pot matricular l’any vinent.
-Lluita conjunta de professorat i alumnat.
-Inconvenient: responsabilitat recau en el professorat. Proposta de que algun òrgan competent ordeni el no tancament d’actes, així no es culparia al professorat. Es comenta que a la UPC s’ha centralitzat tot al deganat, ells ordenaran el no tancament.
-Dubtes sobre recuperacions i no matriculacions.
-Proposta d’obtenir mes informació.
-Hi ha antecedents històrics? Ningú ho sap.
-Sorgeix els dubtes sobre casos especials, que els passaria si no es tanquen actes? Seneca, beques, Erasmus…
-UAM ja han acceptat la proposta del no tancament d’actes. Moltes altres facultats i universitat s’hi estan adherint. Això ens proporciona recursos.
-Es comenta que el tancament d’actes es fa des de gestió acadèmica i que el professsor no te res a veure.
-Que passa si un professor n vol fer-ho?
-Dubtes sobre el pas de grau-llicenciatura.
-Proposta de referèndum per la setmana que ve.
-Contraproposta al referèndum: a l’assemblea es pot dialogar i arribar a consens. El referèndum és un perill, ja que la gent vota sense estar informada.
-Proposta: traslladar els debats que es creen a l’assemblea a un debat fora d’aquesta.
-Proposta de consensuar si tanquem actes o no i a partir d’aquí crear comissions de treball.
Consens: Algú en contra de que s’ha de fer alguna cosa AQUEST CURS? Tothom a favor.
Consens: Algú en contra de no tancar actes? Tothom a favor.
Tancar actes és més mes viable ja que en les altres propostes poden sorgir molts inconvenients que no podem controlar.
Aquest consens no implica que la mesura sigui definitiva: obre una via per treballar-la acuradament i descobrir els pros i contres.
Proposta: creació de comissions de treball.
Proposta: creació de comissions de treball que també tracti les altres opcions que hem parlat abans (NO CONSENSUADA).
Es parla de conscienciar a la gent sobre aquesta mesura i a difondre que vinguin a l’assemblea de dilluns.
Consens: Divisió en comissions i treballar la mesura de no tancament d’actes. S’organitzen dues comissions: continguts i difusió.
  • Les comissions es reuniran davant de gestió acadèmica el 1/06/2012.
A l’assemblea de dilluns (4/06) s’informarà sobre el que han fet les comissions.
Durant l’assemblea han sorgit comentaris i dubtes sobre el funcionament assembleari, així que es proposa la realització d’un taller d’assemblearisme.

Eleccions:

El dia vinent de l’assemblea és la 2ª volta d’eleccions al rectorat. A nivell individual fer difusió de la candidatura que vulguem.
Animar a la gent a votar.